svg

    9.8

    Customer Rating

    Head Office in New-York

    775 New York Ave, Brooklyn, NY 11203

    Request a Quote

    Looking for a quality and affordable builder for your next project?

    * Please Fill Required Fields *
    img

    Toll Free

    1-800-987-6543

    Working Hours

    We are happy to meet you during our working hours. Please make an appointment.

    Δράσεις κόμβου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αστροφυσικής

     

    Το Ινστιτούτο Αστροφυσικής, σε συνεργασία με το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων (κόμβος Αστρονομίας DSPACE), τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών Ν. Ιωαννίνων κα. Κωνσταντίνα Τάλλου και υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών, διοργάνωσε ένα τριήμερο Αστρονομίας στα Γιάννενα από τις 11 έως τις 13 Απριλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος DSPACE, χρηματοδότησης του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας & Καινοτομίας – ΕΛΙΔΕΚ.

    Πιο συγκεκριμένα, τις δύο πρώτες ημέρες διεξήχθησαν δραστηριότητες για νήπια και μαθητές της Α’ Δημοτικού καθώς και το σεμινάριο “Εισάγοντας την Αστρονομία και τα τηλεσκόπια στην εκπαίδευση” για 40 περίπου εκπαιδευτικούς που παρευρέθηκαν στο 9ο Δημοτικό Ιωαννίνων.

    Το αποκορύφωμα του τριημέρου ήταν οι δωρεάν ανοιχτές δραστηριότητες για το ευρύ κοινό που έλαβαν χώρα στις 13 Απριλίου, όπου περίπου 1000 επισκέπτες όλων των ηλικιών είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν προβολές στο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο – Planetarium On The Go, παρατήρηση του Ηλίου με ηλιακό τηλεσκόπιο του Ινστιτούτου Αστροφυσικής και του Πανεπιστημίου Κρήτης και παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού, με τηλεσκόπια από το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων “Νικόλαος Δούμπας” και το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, κάνοντας και την αντίστοιχη ουρανογραφική περιήγηση από το Ινστιτούτο Αστροφυσικής και τους συνεργάτες του.

    Επιπλέον, δόθηκε η ευκαιρία στο κοινό να περιηγηθεί σε αστρονομικά αντικείμενα βαθέος ουρανού, όπως ο γαλαξίας της Δίνης, με δύο τηλεσκόπια eVscope της Unistellar από το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο – Planetarium On The Go

    Με την ανατροφοδότηση που ελήφθη από την τοπική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα, μάθαμε ότι το αποτύπωμα της δράσης ήταν ιδιαίτερα μεγάλο και ιδίως στις μικρές ηλικίες, εφόσον δεν είναι συχνές τέτοιου είδους δραστηριότητες στην περιοχή.

    Το Ινστιτούτο Αστροφυσικής οφείλει να ευχαριστήσει, εκτός από τους τοπικούς συντελεστές, την κα. Παρασκευή Τσιάρα (Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης) καθώς και τον κ. Γιώργο Κλήμη από το Εκπαιδευτήριο “Το Παγκρήτιον”, για την εξαιρετική συνεργασία σε θέματα εκπαίδευσης καθώς και το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που συνέβαλε τα μέγιστα στην ομαλή διοργάνωση.