svg

    9.8

    Customer Rating

    Head Office in New-York

    775 New York Ave, Brooklyn, NY 11203

    Request a Quote

    Looking for a quality and affordable builder for your next project?

    * Please Fill Required Fields *
    img

    Toll Free

    1-800-987-6543

    Working Hours

    We are happy to meet you during our working hours. Please make an appointment.

    Εφαρμογή του DSPACE – Ενημέρωση μαθητών για το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

    Κατά το τριήμερο 19-21 Μαρτίου, στο πλαίσιο του προγράμματος DSPACE (Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας & Καινοτομίας – ΕΛΙΔΕΚ) , επισκεφθήκαμε δύο σχολεία.

    Συγκεκριμένα στις 19/3 και 21/3 βρεθήκαμε στο 2ο ΓΕΛ Νίκαιας, όπου παρουσιάσαμε το ακαδημαϊκό οικοσύστημα του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας στους μαθητές της Γ Λυκείου, μάθαμε μερικά από τα μυστικά του Ήλιου, ενώ παρατηρήσαμε και τις κηλίδες του με ηλιοσκόπιο.

    Στις 20/3, οπότε και είχαμε την εαρινή ισημερία, μιλήσαμε ιδιαίτερα για τον σπουδαίο ρόλο της γεωμετρίας στην Αστρονομία, σε μαθητές της Α Λυκείου του σχολείου École Franco-Hellénique du Pirée Saint Paul, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο πείραμα του Ερατοσθένη που καθιστούσε βατή τη μέτρηση της περιφέρειας της Γης με μεγάλη ακρίβεια, ήδη από τον 3ο αιώνα π.Χ.

    Το Ινστιτούτο Αστροφυσικής ευχαριστεί θερμά τα εν λόγω σχολεία και ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς Δρα. Γρηγόρη Κατσουλάκο, Μάνθο Ρούσσο, Κωνσταντίνα Μακρή και Σπύρο Γκίζα για τη ζεστή τους φιλοξενία και προθυμία να ενταχθεί η Αστρονομία πιο δυναμικά στην εκπαιδευτική διαδικασία και σε μόνιμη βάση!